
401 kelime · ~2 dk okuma
Herkese merhabalar Midas'ın sunduğu bispülten podcastimize hoş geldiniz ben suat. Bugün 24 mayıs cuma ve haftanın son işlem gününde endeks güne negatif bir açılışla başladı. Dün gelen satışlarla 10750 destek seviyelerinin üzerine geri çekilen endeksin bu desteğini aşağı kırması durumunda geri çekilme 10500 Sonrasında ise 10.350 destek seviyelerine kadar devam edebilir.
Endeksin 10.750 destek seviyelerinin üzerinde kaldığı sürece 11.000 seviyelerine doğru yeni zirvede ertest ederek yükseliş hareketini sürdürmesi de beklenebilir. Peki bugün biz büldenimize neler var sevgili Midas? Siti'nin Türkiye'ye değerlendirmesini konuşacağız,
Burçeli'nin yüksek oranla bedelsiz kararını ve Coach Holding'in birinci çeyrek plançosunu ele alacağız. Mültene geçmeden önce her zaman olduğu gibi de hatırlatmamızı yapalım. Bu podcast ile konuştuklarımızın hiçbiri bir yatırım tavsiyesi değildir. ABD merkezi bankacılık devi Citi, Türkiye ekonomisini ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin arttığını belirten banka, Türk piyasalarının rönesans anının eşiğinde, dedi. Citi analistleri, Türk lirası ve Türk tahvillerinin performansının genel olarak regulasyon önlemlerinin sona erdirilmesine yönelik net bir strateji olmasına, dezeflasyon süreci ve cari ölçek denge için gerekecek inandırıcı bir mali konsolidasyona bağlı olduğunu belirtti. Merkez Bankası'nın doğru politika patikasında olduğuna vurgu yapan analizler hissine yönelik değerlendirmeler yaptı. Analizler, güçlü sektör performansının hisse fiyatlarına yansıması sebebiyle bankalara karşı nötr olduklarını bildirdi.
Bir diğer haberimiz Burçelik'in bedelsiz kararında. Döküm, makina ve endüstriyel vana üretimi konusunda sektörün önde gelen şirketlerinden biri olan Burçelik %900 oranında bedelsiz sermaye artırım kararı aldı. Kap üzerinden açıklama yapan şirket sermayesini 8.42 milyon TL'den. İç kaynaklardan karşılanacak şekilde 84.2 milyon tl yükseltmek için Sfk başvuruda yapılacak.
Bedelsiz başvurusu onaylanması halinde 100 notu olan yatırımcının 1000 notu olacak ve bölümenin gerçekleştiği gün düzeltilmiş pay fiyatından işlem görmeye başlayacak. Koç Holding 2024 yılının birinci çehreğine dair finansallarını kamuya aydınlatma platformunda paylaştı. Şirket 2024 yılının birinci çehreğinde 1.3 milyar tl net dönem karı elde etti.
Holding kârı geçen yılın aynı dönemine göre %87 oranında düştü. Şirketin bürüt kârı 74.6 milyar TL oldu ve geçen yılın aynı dönemine göre %19 düşüşe işaret etti. Satışlar ise geçen yılın aynı dönemine göre %4 artışla 311.75 milyar TL'ye yükseldi.
Şirketin toplam öz kaynakları Geçen yılın aynı dönemine göre %3 düşüşle 754.95 milyar tl oldu. Coach Holding 2024'ün ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 14 milyar dolar gelir elde ederken yaklaşık 750 milyon dolar kombine yatırımı gerçekleştirdi. Böylece şirketin son 5 yıldaki kombine yatırımların 11.6 milyar doları ulaştı.
Evet bu haberimize beraber biz bültenimizin de sonuna geldik. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Bir sonraki bölümümüze görüşmek üzere kendinize iyi bakın hoşçakalın.
Bu transkript otomatik olarak oluşturulmuştur; küçük hatalar içerebilir.