
346 kelime · ~2 dk okuma
Herkese merhabalar, Midas'ın sunduğu bisbülten podcastimize hoş geldiniz ben Suat. Bugün 24 Haziran pazartesi ve haftanın ilk işlem gününde endeks 10.750 seviyesinde işlem görüyor. Bis 100 endeksi 10.700 üzerinde kaldığı sürece yükseliş eylemini devam ettirebilir.
10.850 ve 10.900 aralığı ilk güçlü direnç bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Olası kar satışlarında ise 10.720 ile 10.650 seviyeleri kısa vadeli destek bölgeleri olarak takip edilebilir.
Peki bugün biz bültenimize neler var sevgili midaslar? Türkiye'nin gri listeden çıkarılması halinde piyasalar üzerindeki etkisini konuşacağız. Ta Havalimanı'nın yeni ihale süreci, Ecos Teknoloji'nin ek iş anlaşması ve hareket proje taşımacılığının önemli bir iş sözleşmesi görüşmesini ele alacağız. Bülten'e geçmeden önce her zaman olduğu gibi de hatırlatmamızı yapalım.
Bu podcast ile konuştuklarımızın hiçbiri bir yatırım tavsiyesi değildir. TAF Havalimanları, Kuvvet Sivil Havacılık İdaresi tarafından düzenlenen Kuvvet Uluslararası Havalimanı Terminali 2 işletme ve bakım hizmeti ihalesine teklif verdiğini açıkladı. Bir diğer haberimiz Ecos Teknoloji'nin ek iş anlaşmasından. Ecos Teknoloji, Toroslar Elektrik Dağıtım ve Başkent Elektrik Dağıtım ile olan sözleşmeleri kapsamında %25 ek iş artırımı aldığını duyurdu.
Yapılan anlaşmaya göre şirket 47.3 milyon TL'li sözleşme imzaladı. Bir diğer haberimiz Yeni Halkarz olan Hareket Proje Taşımacılığı şirketinden. Geçtiğimiz aylarda halka arz olan Hareket Proje Taşımacılığı Star Rafineri ile firmanın 2024 yılındaki planlı duruş bakım döneminde ekipman tedariği ve kaldırma hizmetleri sunulmasına yönelik sözleşme görüşmelerine başladı.
Son haberimiz Türkiye'nin gri listeden çıkarılması ilgili gelişmelerde. 28 Haziran 2024 tarihinde yapılacak toplantıyla birlikte Türkiye'nin gri listeden çıkması netlik kazanacak. gri listeden çıkarılmasıyla beraber ortodoks politikaları geçiş süreciyle gelen yabancı yatırımcıların ülkemize sermaye akışlarında imelenme görmemiz mümkün olacaktır. Ayrıca gri listedeki ülkelere uygulanan politikaların kaldırılması, ithalat ve ihracatçı şirketleri pozitif anlamda etkileyecektir.
Diğer taraftan yabancı sermaye yoluyla start-up fonlarında da artış gözlenebilir. Tüm bunların yanında yabancı sermaye akışının hızlanmasıyla beraber Türk lirasının istikrarı enflasyonla mücadele önemli rol oynayacak. Hem yabancı sermaye akışın hızlanmasıyla beraber cari açık tarafındaki olumlu gelişmeler hem de Türk lirasını artan teveccü ile beraber kurun enflasyonla mücadelede etkin rol oynaması politika faizinde daha erken indirilmesine sebep olabilir. Evet bu haberimizle beraber biz bültenimizin de sonuna geldik.
Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Bir sonraki bölümümüze görüşmek üzere kendinize iyi bakın hoşçakalın.
Bu transkript otomatik olarak oluşturulmuştur; küçük hatalar içerebilir.