Podcast

Tüpraş’tan 256 milyon dolarlık yatırım kararı | BIST Bülten #84

Midas Podcast

2 yıl önce
Reklam Alanı (Deneme)

Bölüm Açıklaması

BIST Bülten, yeni bölümüyle yayında!

Tüpraş’tan 256 milyon dolarlık yatırım kararı, Bim'den Kanada teklifine dair bir açıklama, Rönesans Gayrimenkul'ün halka arz sonuçları ve yerel piyasalara yönelik güncel görünüm yer alıyor.

Midas uygulamasını indir: https://app.getmidas.com/gmih/mie6gpeu
Midas'ın Kulakları: https://www.getmidas.com/midasin-kulaklari
Twitter: https://twitter.com/getmidas
Instagram: https://www.instagram.com/get_midas/

Not: Bu içerik, içeriğin yayınlandığı günkü veriler ve haberler baz alınarak hazırlanmıştır. Eğer varsa içerikte geçen hedef fiyat tahminleri, uzman ve analist yorumları bu içeriğin yayınlandığı tarihte geçerlidir. Bu tahmin ve yorumlar zaman içinde değişkenlik gösterebilmektedir. Bu podcast'te yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bahsi geçen hisselerdeki; hisse adı, fiyatı ve grafikleri de dahil temsilidir, yatırım tavsiyesi değildir.

Bölüm Transkripti

435 kelime · ~2 dk okuma

Herkese merhabalar. Midas'ın sunduğu Bispülten Podcast'imize hoş geldiniz. Ben Suat. Bugün 22 Nisan pazartesi ve haftanın ilk işlem gününde Endex pozitif seyrini sürdürüyor.

Özellikle geçtiğimiz hafta jeopolitik risklere rağmen Endex'in 9450'nin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi oldukça önemliydi. Burada Endex'in 9600 desteğinin üzerinde kalması durumunda öncelikle bir önceki zirvesi olan 9850 seviyelerini, sonrasında ise 10000 seviyelerine doğru yükselişini sürdürmesi beklenebilir. Düzeltme hareketinin yaşanması halinde Endex'in 9450 destek seviyesinin altında gerilemesiyle birlikte satışlar 9250'ye kadar devam edebilir. Peki bugün biz bültenimize neler var sevgili midaslar?

Tüpraş'ın yeni yatırımını ele alacağız. Renaissance gayrimenkulün halkar sonucu, otomatik üretim ve ihracat verileri ve BIM'in kanada gelişmesini konuşacağız. Bültene geçmeden önce her zaman olduğu gibi de hatırlatmamızı yapalım. Bu podcast ile konuştuklarımızın hiçbiri bir yatırım tavsiyesi değildir.

Transkriptin tamamını oku

Koçholding'in iştiraki Tüpraş, Hizmet ve İzmir rafenelerinde 256 milyon dolarlık yeni yatırım kararı aldığını açıkladı. Şirketten kapa yapılan açıklamada kararın stratejik dönüşüm planı kapsamında alındığı ifade edildi. Buna göre yatırımlar, katma değeri yüksek kimyasal ürünler üretmek ve kapsam 3 emisyonların azaltılmasını sağlamak amacıyla yapılacak. Tüpraş son olarak 4'ünün çeyrek plan çolarına göre geçtiğimiz sene 12.39 milyar TL yatırım yapmıştı.

Bir diğer haberimiz yeni halk arzı olan Renaissance Gayrimenkul'den. Geçtiğimiz günlerde talep toplaması tamamlanan Renaissance Gayrimenkul halk arzı sonucu açıklandı ve 2.45 milyon yatırımcın talebi karşılandı. Bu hafta Yıldız Pazarı'da işlem görmeye başlaması beklenen Renaissance Gayrimenkul'un halk arzında hesap başına en fazla 10 adet lot yani 1350 TL pay dağıtımı yapılmış oldu.

Bir diğer haberimiz Perakanda Devi BİM'den. BİM mağazalar CEO'su Haluk Dörtluoğlu şirketin kanadanın süpermarket sektörüne rekabeti artırmak için Aralarında BİM'in de olduğu zincir marketleri takibi aldığını yönelik dış basında çıkan haberlere cevap verdi. Dortluoğlu, şirkete doğrudan ulaşılmış bir teklif olmadığını ancak Kanada hükümetinden teklif gelmesi halinde bunu değerlendireceklerini belirtti. Son haberimiz otomotiv sektörünün üretimi ihracat oranlarından.

2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin olarak üretim ve ihracat adetlerine ilişkin verileri açıkladı. Verilere göre yılın ilk çeyreğinde toplam otomotiv üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %3 artış kaydederek 377.070 adete yükseldi. Otomobil üretimi ise aynı dönemde %7 artış gösterdi ve adet bazında 238.274 olarak kayıtlara geçti.

Traktör üretimine verilere dahil edildiğinde toplam üretim 390.925 adeti buldu. OSD verilerine göre ilk çeyrekli otomotiv ihracatı geçen yılın ilk çeyreğine göre adet bazında %1 artarak 256.511 olarak kaydedildi.

Bu dönemde otomobil ihracatında ise geçen yıla göre %2 gerileme oldu. Ticari araç ihracatı ise %5 arttı. Traktör ihracatı ise 2023'ün aynı dönemine göre %13 gerilerken adet bazında 4562 oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre toplam otomotiv sanayi ihracatı yılın ilk çeyreğinde %14 ile sektör ihracat sıralamasında zirvedeki yerini korudu.

Evet, bu haberimize beraber biz bültenimizin de sonuna geldik. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Bir sonraki bölümümüzde görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın.

Hoşçakalın.

Bu transkript otomatik olarak oluşturulmuştur; küçük hatalar içerebilir.

Reklam Alanı (Deneme)