
319 kelime · ~2 dk okuma
Hafta ortasından herkese merhabalar. Midas'ın sunduğu bispülten podcast'imize hoş geldiniz ben Suat. Bugün güne 3 şirketin temetti haberiyle başladık. Koç Oldig'in iştiraki olan Türk Traktör 3 Nisan'da hisse başına net 56 lira, 66 kuruş temetti ödemesi kararı aldı.
Geçtiğimiz sene temetti ödemesi yapmayan İskenderun Demirçelik ve Ereli Demirçelik 0.45 kuruş temetti ödemesi yapmaya karar verdi. Ereli Demirçelik aynı zamanda %100 bedelsiz sermaye artırım kararı da aldı. Bu haberimizin ardından şimdi de şirketlerle ilgili gelişmelere göz atalım.
Her zaman olduğu gibi de hatırlatmamızı yapalım. Bu podcast ile konuştuklarımızın hiçbiri bir yatırım tavsiyesi değildir. Şirketler bilanço tarihlerini ertelemeye devam ediyor. Türk Hava Yolları 2023 yılına ait finansal raporlarını başlanıyor.
Şirketler bilanço tarihlerini ertelemeye devam ediyor. Türk Hava Yolları 2023 yılına ait finansal raporlarının açıklanma tarihini 1 Mart'tan 1 Nisan'a erteledi. Bugün dördüncü çeyrek plançosunun açıklaması beklenen Fort Otosan ise 5 Mart'a erteledi. Bir diğer haberimiz savunma sanayinin önde gelen şirketi Aselsan'dan.
Aselsan ile savunma sanayi başkanlığı arasında yakın hava savunma sistemlerinin tedarikine ilişkin 82 milyon euro tutarında bir sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamındaki teslimatların ise 2024-2027 yılların arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bir diğer haberimiz son dönemde geri alım kararı ile dikkat çeken Agrotech'ten. Agrotech, stratejik bir yatırım hamlesi yaparak Borsa İstanbul'da işlem gören bir şirketin hisselerini satın almayı planlıyor.
Yönetim kurulu, şirketin uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda belirlenen şirketin A grubu hisselerinin %20'si ve B grubu hisselerinin %6'sı için ön görüşmelere başlama kararı aldı. Satın alınacak şirketin değerlemesi için ise sermaye piyasası kurulu tarafından yetkilendirilmiş bir kurumla işbirliği yapılacak. Son haberimiz, Megametel'in finansallarına olumlu etki yapması beklenen yeni bir iş anlaşmasında. Megametel, cirosuna 35 milyon dolar katkı sağlayacak yeni bir iş anlaşması imzaladı.
Şirket tarafından kapa yapılan açıklamada, şirketimiz, yurt dışında yerleşik uluslararası bir müşterisiyle 2024 yılının sonuna kadar toplamda 3.500 ton sipariş alınması konusunda yapılan görüşmeleri olumlu sonuçlandırmıştır ifadelerine yer verdi. Evet, bu haberimize beraber biz bültenimizin sonuna geldik. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.
Bir sonraki bölümümüze görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın. Hoşçakalın.
Bu transkript otomatik olarak oluşturulmuştur; küçük hatalar içerebilir.