Podcast

Kaleseramik’ten 5,5 milyon avroluk yatırım hamlesi | BIST Bülten #60

Midas Podcast

2 yıl önce
Reklam Alanı (Deneme)

Bölüm Açıklaması

BIST Bülten, yeni bölümüyle yayında!

Bugünkü bültenimizin menüsünde; SPK’nın onayladığı halka arzlar, Kaleseramik’in yatırım hamlesi, Astor Enerji’nin Irak’tan aldığı yeni siparişler, Citibank’ın perakende ve içecek sektöründeki şirketlere yönelik hedef fiyat tahminleri ve yerel piyasalara yönelik güncel haberler yer alıyor.

İyi dinlemeler.

Midas uygulamasını indir: https://app.getmidas.com/gmih/mie6gpeu
Midas'ın Kulakları: https://www.getmidas.com/midasin-kulaklari
Twitter: https://twitter.com/getmidas
Instagram: https://www.instagram.com/get_midas/

Not: Bu içerik, içeriğin yayınlandığı günkü veriler ve haberler baz alınarak hazırlanmıştır. Eğer varsa içerikte geçen hedef fiyat tahminleri, uzman ve analist yorumları bu içeriğin yayınlandığı tarihte geçerlidir. Bu tahmin ve yorumlar zaman içinde değişkenlik gösterebilmektedir. Bu podcast'te yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bahsi geçen hisselerdeki; hisse adı, fiyatı ve grafikleri de dahil temsilidir, yatırım tavsiyesi değildir.

Bölüm Transkripti

351 kelime · ~2 dk okuma

Haftanın son işlem gününden herkese merhabalar. Midas'ın sunduğu biz bülten podcast'imize hoş geldiniz ben Suat. Bugünkü bültenimize SPK'nın onay verdiği iki halk arz ve bedelsiz sermaye arttırımlarıyla başlıyoruz. SPK haftalık yayınladığı bültende 2.97 milyar TL büyüklüğüne sahip olan Mogan Enerji ve 507 milyon TL büyüklüğüne sahip olan Artemis Halı'nın halk arz başvurusunu onayladı.

Her iki şirketin de talep toplaması önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. SPK aynı zamanda iş bankasının %150, Hidropor'un %200 bedelsiz sermaye arttırım başvurusunu da onayladı. Şirketler kapı üzerinden bölünme tarihlerini yatırımcılarıyla paylaşacak. Bu haberimizin ardından şimdi de şirketlerle ilgili gelişmeleri göz atalım.

Her zaman olduğu gibi de hatırlatmamızı yapalım. Bu podcast ile konuştuklarımızın hiçbiri bir yatırım tavsiyesi değildir. Kaleseramik'ten 5.5 milyon euro'luk yeni yatırım hamlesi geldi.

Transkriptin tamamını oku

Şirket, Çanakkale'deki üretim tesisinde kurulması planlanan Süpera üretim hattı kapsamında alınacak ilgili makine ve teçhizatlar için sözleşme imzaladı. Kaleseramik bu yatırımla söz konusu üretim hattında. üretilecek yeni ürünlerden sağlanacak hasılatın 2025 yılı cirosuna %10-15 katkı sağlamasını bekliyor. Üretim hattı ise 2024 yılının son çeyreğinde faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Bildiğimiz haberimiz Astor Enerji'nin önemli bir iş anlaşmasından. Astor Enerji Irak'ta yerleşik 2 firmadan toplamda 10.2 milyon dolar değerinde sipariş aldı. Şirketin aldığı sipariş Transformator satışını kapsarken anlaşmaların tutarları 3.5 milyon dolar ve 12.7 milyon dolar olarak açıklandı.

Şirket böylece güncel kura göre 502.96 milyon TL'lik sipariş almış oldu. Son haberimiz Citibank'ın hedef fiyat raporunda. 22 Şubat tarihi itibariyle yayınladığı raporda, prekende ve içecek sektöründe faaliyet gösteren Borsa İstanbul şirketleri için hedef fiyatlarını yukarıya öne revize etti.

Banka, Coca-Cola içecek ve Anadolu Efes için tavsiyesini al olarak sürdürdü. Kurum, Coca-Cola için hedef fiyatını 460 TL'den 740 TL'ye yükseltirken, Anadolu Efes için ise hedef fiyatını 145 TL'den 190 TL'ye yükseltti. Arçelik için hedef fiyatını yükselten banka tavsiyesini nötr olarak teyit etti. Citibank, Arçelik için hedef fiyatını 140 TL'den 170 TL'ye yükseltti.

Banka, Şok Marketler, Migros ve Bim için de al tavsiyesini sürdürdü. Yaptığı değerlendirmede, Bim için hedef fiyatını 450 TL'den 520 TL'ye, Şok için 93 TL'den 100 TL'ye ve Migros için 470 TL'den 550 TL'ye yükseltti. Evet bu haberimizle beraber biz bulletinimizin sonuna geldik. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Bir sonraki bölümümüzde görüşmek üzere kendinize iyi bakın hoşçakalın.

Bu transkript otomatik olarak oluşturulmuştur; küçük hatalar içerebilir.

Reklam Alanı (Deneme)