
285 kelime · ~1 dk okuma
Haftanın son işlem gününden herkese merhabalar. Bidas'ın sunduğu biz bülten podcasımıza hoş geldiniz ben Suat. Bugünkü bültenimize yine yabancı alımlarıyla devam ediyoruz. Yabancı yatırımcılar geçtiğimiz haftayı da boş geçmedi ve 132.8 milyon dolarlık net hisse alımı gerçekleştirdi.
Son bir haftadaysa Akfen Dinlenebilir Enerji, Emlak Konut, Doğan Holding, Koza Anadolu Metal Madencilik, Albaraka Türk Katılım Bankası, Mavi Giyim, Kızıl Büyük, Vestel Beyaz Eşya, Türk Telekom ve Akbank'ın yabancı oranı en çok artan hisseler oldu. Bu haberimizin ardından şimdi de şirketlerle ilgili gelişmelere göz atalım. Her zaman olduğu gibi de hatırlatmamızı yapalım. Bu podcastle konuştuklarımızın hiçbiri bir yatırım tavsiyesi değildir.
Dün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yeni başkanı Fatih Karahan faiz ve enflasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karahan, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldı. Politika faizinin mevcut seviyesi gerektiği müddetçe sürdürülecektir, dedi. Fatih Karahan, enflasyonun ise 2024'te 136'ya, 2025'te %14'e düşmesini beklediklerini belirtti.
Bir diğer haberimiz Tat Kıdağı'nın satışıyla ilgili. Koç Holding'in iştiraki Tat Kıdağı, şirket sermayesinin toplam %49.04'üne denk gelen paylarını Memişoğlu tarım ürünlerine sattığını açıklamıştı. Bu satış işlemine ilişkin Rekabet Kurumu ise onay verdiğini duyurdu.
Bir diğer haberimiz Kuyaş Yatırım'ın Enerji Sektörü hamlesinden. Kuyaş Yatırım, yurt içinde hala hazırda kurulu ve elektrik üretimi gerçekleştiren Hidroelektrik Santrali'nin satın alınmasına ilişkin anlaşma imzaladığını açıkladı. Şirketten yapılan kap açıklamasına göre söz konusu elektrik santrali 4.11 MW kurulu güce ve 10 MW'a kadar arttırılabilme altyapısına sahip olacak.
Son haberimiz ise SPK'nın Halkarz onayından. SPK haftalık bülteninde Limak Çimento Halkarz başvurusunun onayladığını açıkladı. Limak Holding'in iştiraki olan ve çimento sektörüne faaliyet gösteren Limak Çimento 2.52 milyar TL arz büyüklüğüne sahip olacak.
Şirketin halk arz detaylarını Midas'ın kulaklarından inceleyebilirsiniz. Evet bu haberimizle beraber biz mülteemizin sonuna geldik. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Bir sonraki bölümümüze görüşmek üzere kendinize iyi bakın hoşçakalın.
Bu transkript otomatik olarak oluşturulmuştur; küçük hatalar içerebilir.