Podcast'e Soru Sor

Kaydet - Dinle - Gönder

Kaydı başlatmak için şartları kabul etmeniz gerekmektedir.

Bildirimler





Blog

4 Adımda Mikrofon Kullanım Teknikleri

Mikrofon Mesafesi

Mikrofon kapsülünden dört parmak genişliği yani yaklaşık 5-10 cm uzaktan konuşmak en ideal yerdir, ancak farklı mikrofonların farklı hassasiyet seviyeleri vardır, bu nedenle farklı yaklaşımlar deneyebilir, sesini dinlemek için deneme kaydı alarak başlayabilirsin. Mikrofona çok yakın konuşulduğunda, mikrofon ağzından doğal olmayan miktarda ses alır ve dinleyicileri rahatsız eder.

Ses Seviyesi

Kayıtta ne kadar yankı olacağı ses seviyene bağlıdır. Dengeli bir kayıt için tutarlı bir seviyede konuşmak çok önemlidir. Aşırılıklardan kaçının. Aynı zamanda kayıt sırasında elektronik cihazları, fanları ve istenmeyen oda gürültüsüne katkıda bulunabilecek diğer her şeyi kapatın.

Mikrofon Açısı

Mikrofonun doğrudan ağzınıza baktığı bir kurulum genellikle en parlak kayıtla sonuçlanır, bu da daha yüksek frekanslı içerik anlamına gelir. Mikrofonunuz yüksek frekanslara daha az duyarlıysa, bu size en büyük netliği sağlayabilir.

Herhangi bir podcasting becerisinde olduğu gibi, mikrofon tekniği pratik gerektirir. Üzerinde ne kadar çok çalışırsan, ses o kadar iyi gelecektir. Bir zaman sonra ses seviyeni değiştirirken kendini mikrofona yaklaşıp uzaklaşırken bulacaksın. Diğer podcast yaratıcılarına ve dinleyicilerine sesin hakkında ne düşündüklerini sorabilirsin.